Specialistische Zorg

Specialistische Zorg


Als je als vrouw last hebt van lichamelijke en/of mentale klachten, wordt er niet altijd gekeken of disbalans van het hormonale systeem hier een oorzaak van kan zijn. Geen diagnose of een verkeerde diagnose blijkt dan ook regelmatig voor te komen als het gaat om bijvoorbeeld de overgang, menstruatie problemen, stress of vermoeidheid. Dat is jammer, want juist aan dit soort klachten is heel goed iets te doen. Care for Women biedt laagdrempelige specialistische hulp om deze klachten te verminderen of zelfs op te lossen.

Je kunt bij mij als Care for Women specialiste voor verschillende consulten terecht. Voorafgaand aan elk consult, wordt er een digitale vragenlijst ingevuld met klachten die te maken kunnen hebben met een hormonale disbalans. Tijdens de intake worden de klachten in kaart gebracht en bespreken we wat je zelf aan de klachten kunt gaan doen en welke behandeling het beste bij jou past.

Type consulten

Bij de Care for Women specialiste kun je voor verschillende consulten terecht:

Menopauze consult

Tijdens dit consult wordt besproken wat er aan jouw overgangsklachten te doen is. Er wordt in kaart gebracht welke klachten hormonaal en welke niet hormonaal zijn. Soms zijn er vitaminen of mineralen tekorten, waardoor de overgangsklachten versterkt worden. Leefstijl en stress kunnen ook invloed hebben. Verder zal er  aandacht besteed worden aan eventuele gezondheidsrisico’s zoals hart- en vaatziekten en osteoporose.

Menstruatie en/of PMS consult

Er zijn inmiddels zo’n 150 klachten bekend die door hormonale verandering rondom de eisprong en menstruatie veroorzaakt kunnen worden. Tijdens het consult bekijken we wat jouw klachten zijn, wanneer ze optreden en wanneer ze stoppen. Ook onderzoeken we welke gedragspatronen invloed hebben en wat ze erger maken. Je krijgt uitleg over de hormonen en de cyclus en hoe je daar invloed op kan hebben. De verschillende behandelmogelijkheden worden besproken en er wordt gekeken naar wat het beste bij jou past.

Zwanger worden consult

In de praktijk blijkt dat niet voor iedereen zwanger worden zo vanzelfsprekend is. Leeftijd, maar ook leefstijl en de achtergrond van je familie blijken een grote rol te spelen bij de kans op een natuurlijke zwangerschap. Tijdens het zwanger-worden-consult wordt jouw persoonlijke situatie in kaart gebracht en krijg je gericht advies over gezond zwanger worden en hoe je invloed kan uitoefenen op je vruchtbaarheid.

Anticonceptieconsult

Anticonceptie wordt in de meeste gevallen gebruikt om een zwangerschap te voorkomen. Er zijn echter ook veel vrouwen die een anticonceptiemethode gebruiken om menstruatiepijn te verlichten of om menstruaties uit te kunnen stellen. Tijdens het consult worden de verschillende anticonceptiemethoden op een rijtje gezet en worden de voor- en nadelen ervan besproken.